Неръждаеми комини (кюнци)

Неръждаеми комини (кюнци)

Кюнците са неразделна част от отоплителната система в дома и/или там, където за отопление се използват камини, котли и печки. При все че днес има все по-разнообразни начини да осигурите топлина и комфорт, мнозина предпочитат естествената топлина и уют, която могат да предложат именно камините, котлите и печките.

Какво представляват продуктите в тази категория?

Кюнците от неръжаема стомана са метални димоотводи, които имат за цел да свържат огнището на камината, котела или печката ви до розетката на комина. Изработени са от тънкостенна ламарина, която способства за ефективното топлоотдаване от самите кюнци, по които минава димът, за да се отведе до розетката.

Комините и/или кюнците от нержъдаема стомана се предлагат в различни дължини. Заедно с тях се предлагат и различни съединителни елементи, които ги свързват в една обща димоотводна тръба. Налични са също и кюнци-колена, които са под прав ъгъл, за да се насочи правилно отвеждането на дима. Диаметрите на кюнците (комините) също варират в широк диапазон, от който да направите своя избор.

Осен кюнци от неръждаема стомана, предлагаме и коминни тела – това са тръбите, които отвеждат дима от розетката до комина на покрива. В каталога ни са налични и изолирани коминни тела, проектирани за външен монтаж. Те са оборудвани с кондензна капачка и отвор, през който се оттича кондензираната вода.

Избирате и между широка гама от коминни шапки, чиято роля е изключително важна за димоотводната система у дома. От една страна, за защита от попадането на отпадъци и т.н., от друга – за подпомагане тягата на комина.

Тук ще откриете всички компоненти, нужни за изграждане на коминна система за отопление на всички видове гориво, в т.ч. камини, котли (включително и на газ) и печки. Предлаганите продукти са подходящи за изграждане на напълно нови коминни системи на сгради, а и ремонтиране на веще съществуващи димоотводни системи в жилищни кооперации и друг тип сгради.

Какви кюнци и резервни части за комини ще откриете при нас?

В нашия продуктов каталог избирате между широка гама от неръждаеми кюнци в богато разнообразие от дължина на тръбите и диаметрите им – от Ф80 до Ф350. Съобразно индивидуалните ви нужди, можем да изработим и кюнци в размер на диаметъра и дължината по поръчка.

Изработваме и предлагаме още:

  • Колена – 90-градусови ъглови кюнци, които служат за насочване на кюнците в съответната посока;
  • Розетки – металният кант, който се поставя на стената, до който кюнците отвеждат дима, за да излезе през комина;
  • Изолирани кюнци за външен монтаж, шапки за комини и т.н.;
  • Всякакви други елементи за кюнци и комини, от които може да възникне необходимост, в т.ч. скоби за кюнци, различни фитинг елементи и други.

Защо неръждаеми комини (кюнци) от нас?

Предстои ви подготовка за новия отоплителен сезон? Необходимо е да обновите димоотводите на камината/печката си сега? При тези или по какъвто и да е друг повод, който изисква покупката на кюнци и/или свързаните с тях елементи, изберете нашите продукти, защото ние ви гарантираме:

  • Дълъг експлоатационен живот – предлаганите коминни тръби (кюнци) са изработени от висококачествена неръждаема стомана. Този материал гарантира, че независимо от условията, на които димоотводите ви ще бъдат изложени за продължителен период от време, те ще ви служат вярно достатъчно дълго;
  • Безпроблемни монтаж и обслужване – всички налични кюнци и свързаните с тях елементи се монтират бързо, лесно и удобно, без да се необходими каквито и да било допълнителни елементи. Впоследствие могат да бъдат регулярно почиствани от натрупвалите се сажди при горене, след като бъдат лесно свалени и с помощта на четка и/или друг удобен за вас аксесоар;
  • Всичко, от което се нуждаете за отоплителната система на твърдо гориво – ние предлагаме целия продуктов асортимент, от който се нуждаете за вашата модерна и отлично функционираща отоплителна и коминна система.

Имате въпрос или се затруднявате да направите избора си? Не се колебайте да се свържете с нас по най-удобния за вас начин. Нашите консултанти са на линия, за да ви съдействат в най-кратки срокове.

Телефон за бързо запитване: +359 894 359 025